Volgens zanger-gitarist Lyndsey Buckingham hebben Fleetwood Mac en hij hun zakelijk geschil over zijn ‘ontslag’ uit de band geschikt. Er zou dan dus geen proces meer komen. Dat zei Buckingham in een interview met CBS This Morning Saturday Sessions.

Op zich is dat een nieuwtje, hoewel het vaker voorkomt dat artiesten opeens bereid blijken te schikken om op die manier de deksel op de doofpot te kunnen houden. In dit geval lijkt het erop, dat Fleetwood Mac er belang bij heeft, de details van wat zich binnen de groep heeft afgespeeld binnenskamers te houden. Dat wordt nog versterkt door het feit, dat die overeenkomst pas recent tot stand gekomen is.

Buckingham zei dat hij nog steeds vindt, dat het ontslag niet door hem is veroorzaakt, maar dat Mick Fleetwood en vooral Stevie Nicks een stok zochten om een hond te slaan. Hij had dan ook een paar maanden een sterke gevoelsmatige reactie op de gebeurtenissen, maar is er inmiddels overheen.

Buckingham zei trouwens nog meer en dat zou in dit licht interessanter kunnen zijn voor Fleetwood Mac-watchers. Het zou namelijk de verhoudingen binnen de groep op scherp kunnen zetten, dat hij zijn relatie met Nicks omschrijft als ‘fragmented’, een woord dat je natuurlijk kunt vertalen als ‘gefragmenteerd’, maar ook als ‘kapot’.

Zijn uitleg daarbij is pikant: het zou kunnen zijn, dat Nicks er moeite mee heeft, zo filosofeert Buckingham, dat hij na de door haar geforceerde breuk met hem alsnog een vrouw heeft gevonden die hij omschrijft met het door ons voor je geliefde nog altijd vreemd gevonden woord ‘soulmate’. Hij kreeg met haar drie prachtige kinderen, terwijl Nicks volgens hem vooral haar ‘professional life’ leeft.

Bovendien zou Christine McVie hem ge-e-maild hebben om te zeggen dat zij met de hele hierboven nog maar eens samengevatte soap niets te maken heeft gehad en dat ze hem er mist.

Verder schreef ze hem dat ze diep in hart gelooft, dat Stevie Nicks diep in haar hart zou willen dat Buckingham ‘naar huis’ kwam. Hij zegt dat dat zou kunnen betekenen, dat Nicks inmiddels ongelukkig is met de gang van zaken. Daaraan voegt hij toe, daartoe bereid te zijn, maar dat niet te verwachten.

www.cbsnews.com/video/lindsey-buckingham-says-he-and-fleetwood-mac-have-settled-lawsuit

Wordt vast vervolgd….

Je zou bijna vergeten, dat Buckingham ook nog drie songs speelde die hij al dan niet met Fleetwood Mac opnam. Ze hebben in dit verband misschien symbolische titels: ‘Turn it on’, ‘Big love’, ‘Treason’. Tenslotte heet het programma This morning Saturday Sessions:

https://www.youtube.com/watch?v=zcE2290Q3Vs

www.youtube.com/watch?v=g-_yAN02YDw

https://www.cbsnews.com/video/saturday-sessions-lindsey-buckingham-performs-treason

Opvallend is niet alleen dat Buckingham’s stem inmiddels wel een octaafje is gezakt, maar ook dat hij weliswaar met hart en ziel zingt, maar vooral in ‘Big love’ verre van toonvast is, terwijl er in ‘Turn it on’ allerlei leuke gitaaraccentjes zitten die je wel hoort, maar die zijn handen niet op dat moment spelen…