We wisten natuurlijk al dat bij Neil Young het ideële vuur nog niet gedoofd is, maar nu lijkt het in ieder geval opeens meer op een uitslaande brand.

Young was blijkbaar niet op de hoogte van de details van het dubbelconcert met Bob Dylan in Hyde Park, maar inmiddels is hij dat wel en die bevallen hem helemaal niet.

Zo is hij op zijn minst misnoegd over het feit dat abonnees op de Neil Young Archives geen kaartjes konden kopen in een voorverkoop, maar hij richt zijn pijlen vooral op concertsponsor Barclays. Die bank heeft in Young’s ogen een bedenkelijke reputatie als het gaat om get milieubeleid. Zo verstrekte bank leningen waarmee oliepijpleidingen konden worden aangelegd die olie uit Canadese teergronden transporteerde. Die winning werd vergeefs aangevochten door native Americans die Young aan hun zijde vonden bij hun vergeefse protesten tegen de Dakota Access Pipeline in het najaar van 2016.

Young schrijft over de verplichting dat een ander bedrijf het concert in Hyde Park gaat sponsoren. Dat Barclays Bank in twee illustraties wordt afgebeeld onder druipende oliedruppels en ‘The Dirty Bank’ wordt genoemd, zal het enthousiasme voor Young in ieder geval niet doen toenemen, al zullen de concertcontracten wel in beton gegoten zijn:

https://www.neilyoungarchives.com/#/news/1/article?id=HYDE%20PARK

Ook Young’s manager sinds jaar en dag, Elliott Roberts gaat publiekelijk door het stof. Hij verontschuldigt zich overigens alleen voor de manier waarop de kaartverkoop is gegaan, maar noemt Young’s levenswerk ook het zijne:

https://www.neilyoungarchives.com/#/news/1/article?id=Letters%20To%20Neil%20and%20NYA%20Subscribers

De berichten over Young’s steun aan de Sioux-indianen in het Standing Rock-reservaat vind je terug in de categorie Nieuw.