Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Tweede kerstalbum en tournee Hidden Agenda Deluxe met Oh Susanna

december 10th, 2018 at 11:18

Drummer Sjoerd van Bommel, bassist Gerald van Beuningen, zangers-gitaristen BJ Baartmans en Eric DeVries en de blijkbaar los-vaste toetsenist Rob Geboers en maakten in 2016 het goede ‘Pan Alley fever’ onder eigen naam, maar de vijf rootsy rockers van de Nederlandse topband Hidden Agenda Deluxe maakten al inmiddels al hun tweede kerstalbum.

In 2016 namen ze met de Amerikaanse singer-songwriter Carter Sampson het album ‘Christmas from Amsterdam to Oklahoma’ op, een album dat ook goed klinkt gedurende de rest van het jaar.

In 2017 toerden zij met de goede singer-songwriter Danni Nichols, al resulteerde dat niet in een kerstalbum en dit jaar werkten zij voor hun tweede kerstalbum samen met Suzie Ungerleider, beter bekend als Oh Susanna.

In november verscheen het al midden in de zomer opgenomen ‘Angels in the snow – a Christmas album’, waarop Ungerleider niet alleen de leadzang doet in twee van de tien tracks, maar waarop Hidden Agenda Deluxe ook vooral laat horen waarom The Band als een van hun invloeden geldt:

https://www.youtube.com/watch?v=D9Uj_1Fc4M0

Dat blijkt niet alleen in de opener, Robbie Robertson’s ‘Christmas must be tonight’, maar ook in veel van de andere songs.

Vanaf het midden van december gaat Hidden Agenda Deluxe mét Oh Susanna op tournee door Nederland tot vlak voor Kerstmis met hun eigenzinnige mix van alternatieve kerstsongs van henzelf en van onder anderen Robbie Robertson, Lyle Lovett, Joni Mitchell, Townes van Zandt en Steve Earle.

Dat is goed nieuws, want ‘Angels in the snow – a Christmas album’ maakt meer dan nieuwsgierig naar hoe dat op het podium klinkt.

Wij denken dat het stemmige feestjes worden:

15 december Junushoff, Wageningen

16 december Cactus café, Hengelo

17 december Meneer Frits, Eindhoven

18 december Blue room sessions, Den Bosch

20 december Puur wit, Terheijden

21 december Trianon, Nijmegen

22 december In the woods, Leusden

23 december Cambrinus, Boxmeer

 

 

Comments zijn gesloten.