Voor iedereen die net als wij inmiddels bijna bezwijkt onder de jingle bells die alle radiozenders over ons uitbraken, is er een redmiddel.

Afgelopen dinsdag zonden we als Rode Draad van Kippenvel een uur lang muziek uit die losjes is opgehangen aan het album ‘Angels in the snow – a Christmas album’ van Hidden Agenda Deluxe en Oh Susanna.

Die onverwachte combinatie van vijf Nederlandse rootsrotten en een Canadeze singer-songwriter leverde een keur aan geïnspireerde covers op die soms mooier klinken dan de originelen.

Toch draaiden we naast hun versie van ‘Snowing on Raton’ drie van die originelen en zo maakten The Band, Joni Mitchell en Lyle Lovett weer eens hun opwachting in ‘Kippenvel’.

Daarnaast draaiden we songs die er naadloos op aansloten: gospel van Blind Boys of Alabama, Marc Cohn, Pops Staples en de Space Spiritual Singers, maar ook moeilijk verkrijgbare songs van Kenny White en Jude Johnstone én een van de ultieme kerstnummers: Tom Waits’ ‘Christmas card from a hooker in Minneapolis’ van ‘Blue Valentines’. We hadden graag gehad dat Hidden Agenda Deluxe die song had laten zingen door Oh Susanna’s Suzie Ungerleider: tenslotte is de tekst van een vrouw in de spreekwoordelijke goot, maar we sloten toch in stijl af met Zijlstra’s ‘Eén woord’ van zijn ‘Liedjes voor tegen de kerst’.

Dat uur is natuurlijk tot ver na Kerstmis te streamen via ‘Uitzending gemist’ boven de foto…