De New Yorkse gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met het voorstel straten te vernoemen naar drie beroemde New Yorkse muzikanten.

Die eer valt te beurt aan Notorious B.I.G., deWu-Tang Clan en Woody Guthrie.

Het gedeelte van St. James Place tussen Fulton Street en Gates Avenue gaat volgens het voorstel Christopher Wallace Way heten, want ondet die naam kwam Notorious B.I.G. ter wereld.

Op Staten Island worden Vanderbilt Avenue en Targee Street omgedoopt tot Wu-Tang Clan District, terwijl op Coney Island het gedeelte van Mermaid Avenue tussen West 35th en West 36th Woody Guthrie Way zal gaan heten. Daar leefde de folklegende in het begin van de jaren veertig.

Dat deze drie daarmee over een kam worden geschoren, vinden wij weliswaar verbazend, maar we realiseren ons ook, dat het establishment van destijds ongeveer hetzelfde aankeek tegen Guthrie als wij tegen Notorious B.I.G en de Wu Tang Klan, terwijl het muziekestablishment van tegenwoordig de mogelijkheden om geld te verdienen aan de twee laatste veel sneller omhelsden dan Woody Guthrie destijds.

Overigens moet burgemeester Bill de Blasio zijn handtekening nog zetten onder dit voorstel, zodat het officieel nog niet zover is…

Eerder werden overigens al zulke uiteenlopende muzikale persoonlijkheden als Beastie Boy Adam Yauch en Steely Dan’s Walter Becker op soortgelijke wijze geëerd: voor de eerste werd in 2013 het Palmetto Park in Brooklyn herdoopt, voor de tweede werd eind oktober van dit jaar op de hoek van 112th Street en 72nd Drive het straatnaambord Walter Becker Way geplaatst, zodat 72nd Drive daar twee namen heeft.

Natuurlijk is er bij die laatste straat een bijbehorende website, waarop twee prachtige toespraken staan en een link naar een site waarop allerlei demo’s van Walter Becker etc. te horen zijn:

www.walterbeckerway.com