Dat ook Elton John volgend jaar ook niet een van de headliner op het Glastonbury Festival zal zijn, is in het Verenigd Koninkrijk nieuws, zeker toen festivaldirecteur Emily Eavis een foto op Instagram zette van de kathedraal van het stadje Wells met het onderschrift: ‘Wells Cathedral filled with 7000 candles.. beautiful and so peaceful’ en sommige van haar volgers daaraan (dus?) de naam van John koppelden.

Daarmee schaart Elton John zich in een even illuster als veelzijdig rijtje: Led Zeppelin, Fletwood Mac en Madonna zullen volgens Eavis ook níet op Glastonbury spelen. Voor de volledigheid: waar Fleetwood Mac kunstig bijeen wordt gehouden door Stevie Nicks en dus net op tournee is gegaan in een nieuwe bezetting en Madonna kunstig wordt bijeengehouden door haar plastisch chirurgen, zou Led Zeppelin zich nog even moeten hergroeperen, in het onwaarschijnlijke geval dat Jimmy Page en Robert Plant hun respectievelijke strijdbijlen zouden hebben begraven.

Nog maller dan dit alles is het echter, dat je bij Engelse wedkantoren kon inzetten op de waarschijnlijkheid van Elton John’s optreden daar.

Bij Betway was de inzet acht tegen een en Paddy Power noteerde een tegen twee.

Betway’s favorieten zijn overigens de in het VK nog altijd ten onrechte voor een ster versleten diva Loam Gallagher, (7/4), de Arctic Monkees (2/1) en, vooruit, doe eens gek: ABBA, die wat ons betreft we een betere notering hadden kunnen krijgen dan zes tegen een.

Voor de volledigheid vermelden wij nog even, dat Paddy Power Kendrik Lamar trouwens de beste kansen gaf met een notering van een tegen vijf.