Op 13 jnuari a.s. wordt Aretha Franklin geëerd tijdens een concert waar onder anderen Alicia ~Keys, John Legend, Celine Dion en Patti LaBelle zullen optreden.

‘Aretha! A Grammy celebration for the Queen of Soul’ zal ook worden opgenomen in het Shrine Auditorium in Los Angeles voor CBS en ergens volgend jaar worden uitgezonden.

Uiteraard is het de bedoeling de in augustus overleden soulgrootheid in stijl te herdenken. Tenslotte won zij elf Grammy’s en werd ze 44 keer genomineerd.

De IRS, de Amerikaanse belastingdienst, werkt aan dat feestje niet mee: die claimt op basis van documenten, dat Franklin nog een belastingschuld heeft van 6,3 miljoen dollar (5,5 miljoen euro). Dat is de optelsom van niet betaalde inkomensbelasting van 2012 tot en met 2018.

De advocaat van de erven Franklin zegt dan weer, dat daarvan al drie miljoen dollar (2,6 miljoen euro) betaald is en dat onafgebroken wordt gewerkt aan een oplossing.

De Detroit News weet overigens te melden, dat het niet de eerste keer is dat Franklin schulden opbouwde:

https://eu.detroitnews.com/story/news/local/oakland-county/2018/12/27/irs-says-aretha-franklin-estate-owes-millions-back-taxes/2424922002/