Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

toegang buitenlandse musici in Verenigd Koninkrijk beperkt

december 28th, 2018 at 14:18

Buitenlandse muzikanten zouden een uitzondering vormen op de regel dat buitenlandse arbeidskrachten meer dan 30.000 pond per jaar moeten verdienen om na de Brexit het VK binnen te mogen, zo staat in artikel 23 een beleidsstuk.

Dat adviseert de Government Immigraion Advisory Commission voor buitenlandse arbeidskrachten, die een visum voor vijf jaar aanvragen dus ook voor muzikanten. Die maatregel zou overigens pas ingaan in december 2020.

Muzikanten op tournee zouden vallen onder de regel dat ‘Visitors coming to the UK for short-term business reasons will be able, as now, to carry out a wide range of activities, including permitted paid engagements’.

UK Music ziet overigens nog steeds gevaren aan dat voorstel, want het gemiddelde jaarsalaris voor muzikanten is volgens de organisatie 20.504 pond (22.715 euro), veel lager dan het gemiddelde in andere beroepen.

De organisatie verwacht dan ook tegenmaatregelen van EU-landen die het voor Britse muzikanten moeilijker zullen maken in de Europese Unie te werken.

Ook de Incorporated Society of Musicians zei bij monde van directeur Deborah Annetts dat de gevolgen van deze maateegel schadelijk zullen zijn voor Britse muzikanten: daardoor zullen de diversiteit en de creativiteit in de Britse muziekindustrie afnemen, zo stelde zij.

Voor wie houdt van wetteksten:

www.gov.uk/government/publications/the-uks-future-skills-based-immigration-system/future-skills-based-immigration-system-executive-summary

Comments zijn gesloten.