Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Jeroen Zijlstra: optredens met Tjitske Jansen

januari 30th, 2019 at 10:21

Zanger-trompettist Jeroen Zijlstra doet een korte serie optredens met dichteres Tjitske Jansen onder de naam ‘Nieuws van twee kanten’.

In de aankondiging van de Philharmonie Haarlem staat dat het ‘een literaire muzikale avond is waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Swingend, rauw en teder. Het wordt een reis door het leven van Jeroen, van Tjitske én van het publiek. Langs havens, dorpen en steden, waar we ons thuis voelen, of juist niet.’

De twee vormen in ieder geval een interessante combinatie, want de vaak poëtische en soms religieuze teksten van Zijlstra en de even originele als aardse gedichten van Jansen kunnen even goed samensmelten als botsen:

20 januari, theater De Purmaryn, Purmerend

25 januari, Theater Bouwkunde, Deventer

26 januari, Muziekcentrum, Enschede

31 januari, Philharmonie Haarlem, Haarlem

1 februari, Theater De Blauwe Kei, Veghel

www.debandzijlstra.com

www.tjitskejansen.nl

 

Comments zijn gesloten.