Natuurlijk, de documentaire ‘Let it be’ was er al, het verslag van het laatste, enigszins geïmproviseerde optreden van de Beatles op de dak van het gebouw van het Londense Appple Records.

Regisseur Peter Jackson (o.m. de Lord of the rings-cyclus) werkt op dit moment aan een nieuwe film over de opnames van het album ‘Let it be’.

Daarvoor selecteert hij uit 55 uur niet eerder gebruikte filmopnamen en 140 uur geluidsmateriaal.

Die beelden zijn destijds gemaakt door de Britse regisseur Michael Edward Lindsay-Hogg, die in tv-special over de Beatles zou maken en daarvoor de opnamen filmde tussen 2 en 31 januari 1969.

Die tv-special kwam er nooit, maar zijn documentaire ‘Let it be’ werd een weemoedige klassieker, zeker onder Beatles-fans.

Jackson zegt in een persbericht dat de film een beeld ‘van vier vrienden die in de studio muziek maken’. Hij noemt het ook een ‘grappig, opbeurend en verrassend intiem’.

Voor de zekerheid is ook bekend gemaakt dat Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono en Olivia Harrison hun goedkeuring aan het maken de film hebben gegeven.

In de slipstream van de ze nieuwe film zal ook een technisch verbeterde versie van Lindsay-Hogg’s documentaire uitkomen.

Een leuk extraatje is het al langer bekende gegeven, dat de Beatles ooit hebben geprobeerd de rechten voor ‘In de ban van de ring’ te kopen:

http://www.kippenvel.net/?p=22901#more-22901