Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

The Who niet op tournee zonder….

januari 14th, 2019 at 13:48

Van The Who zijn nog maar twee originele leden over, al zullen vaste krachten Simon Townsend en Zak Starky plus drie redelijk onbekende toetsenisten-achtergrondzangers ook wel weer van de partij zijn tijdens de Amerikaanse tournee die de rockkolos gaat ondernemen door de VS.

De leidt tot de onvermijdelijke maar rare conclusie dat die tournee blijkbaar niet valt onder de ‘grote tournees’ die Roger Daltrey en Pete Towsend niet langer wilden doen vanwege hun leeftijd,

Er zijn echter nog veel interessanter bijkomstigheden, want Townsend heeft in een interview met Rolling Stone gezegd, dat hij niet op tournee wilde om alleen maar oude songs te spelen, zodat hij aan het componeren is geslagen om zijn trots en zelfbeeld te behouden. Daarom schreef hij vijftien songs voor een album dat ergens dit jaar moet uitkomen: ‘donkere ballads, zwaar rockende nummers, experimentele electronica, gesampeld spul en cliché Who-nummers die beginnen met een gitaar die ‘yanga-dang’ doet.

Dat is al een nieuwtje, maar het tweede is ook heel apart: Townsend zegt dat hij aanvankelijk helemaal geen reactie kreeg van Daltrey op die composities en dat hij DAltrey ertoe moest dwingen, doordat die er omheen bleef kletsen.

Daltrey beaamt zowel het aanvankelijk uitblijven van zijn reactie als het feit dat hij niet enthousiast regeerde: hij is een week of wat doof geweest, maar hoorde daarna maar een stuk of zes songs waaraan hij met zijn zang iets kon toevoegen. De andere demo’s waren volgens hem al perfect ingezongen door Townsend.

Zowel Townsend als Daltrey zegt dat de twee eigenlijk helemaal niet hebben geleerd met elkaar te communiceren. Townsend vindt dat dat niet aan hem ligt en dat Daltrey zich misschien geïntimideerd voelt doordat hij de neiging heeft dingen ingewikkeld te maken. Ze praten sowieso alleen aan de telefoon, doordat Daltrey niet sms’t of whatsapt en nog maar pas is begonnen te mailen, maar beslissen tijdens die gesprekken niets.

Daltrey legt er toch op zijn minst een bommetje onder, door er enigszins omineus aan toe te voegen dat het de vraag is of de chemie tussen hen er nog is. Het is een jaar sinds ze hebben samengewerkt, voegt hij daaraan toe, dus dat zullen ze snel genoeg merken

 

Comments zijn gesloten.