Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Roger Waters: Maroon 5, kniel alsjeblieft!

februari 1st, 2019 at 11:58

Roger Waters, ooit Pink Floyd-bassist, staat bekend om zijn politieke standpunten en uitspraken, zowel in de pers als tijdens optredens.

Nu heeft hij een oproep gedaan aan de artiesten die na weigeren van veel anderen uiteindelijk wél bereid zijn gevonden op te treden tijdens de pauze van de finale om de Super Bowl op 3 februari a.s.

Hij vraagt Maroon 5 en hun gasten, de ons onbekende Travis Scott en Big Boi, te knielen als blijk van solidariteit met alle op straat doodgeschoten kinderen en alle door dat leden getroffen vaders, moeders, broers en zusters, maar ook voor Colin Kaepernick. De toenmalige quarterback van de San Francisco 49’ers maakte van het knielen tijdens het Amerikaanse volkslied voor de wedstrijden in de profcompetitie van het American Football in 2016 een politiek gebaar om te protesteren tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Hoewel zijn geste navolging kreeg, raakte hij zijn contract kwijt en werd hij ook niet meer gecontracteerd door een andere club.

Waters moedigt hun daartoe aan in de voor hem kenmerkende woordkeuze: ‘My mother used to say to me, ‘In any situation, there is nearly always a right thing to do, just do it.’ So, there you go my brothers, you are faced with a choice, I’m not saying it will be easy, all the Presidents men, all the huffers and puffers, will be royally pissed off, but, $#@%’em, I call upon you to do it because it’s the right thing to do and because somewhere inside you know it.’

Comments zijn gesloten.