Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

BBC Radio Solent: When George met Michael

februari 8th, 2019 at 11:41

Op zaterdag 9 februari wordt “When George met Michael’ uitgezonden door BBC Radio Solent.

Dat is dan op de kop af veertig jaar na de opname ervan en toch is dit 56 minuten durende interview met George Harrison en Michael Jackson nooit eerder uitgezonden.

Hoe de BBC de band met het interview niet uitzond en daarna wiste, maar ook hoe BBC Radio Solent’ Richard Latto erin slaagde weer een kopie terug te krijgen en te restaureren tot een kwaliteit die verstaanbaar was, lees je via deze link. Ook is daar een fragment te horen:

www.bbc.com/news/entertainment-arts-47160940

In het door David ‘Kind’ Jensen afgenomen vraaggesprek beoordelen Harrison en Jackson songs van Foreigner, de inmiddels ten onrechte geheel vergeten Nicolette Larson, de Blues Brothers. ėn Lenny Kravitz’ versie van ‘Lady Madonna’, maar vertelt de ex-Beatle ook hoe het was on in de schaduw van Lennon en McCartney zijn eigen songs te schrijven. Jackson vertelt dat Motown niet wilde dat hij zijn eigen songs schreef.

Nadat het interview is uitgezonden, is het dertig dagen terug te luisteren via:

https://www.bbc.co.uk/programmes/p06y0zhh

 

 

 

Comments zijn gesloten.