Ondanks een ijzingwekkende stilte van zes minuten en 33 seconden aan het begin van het eerste uur van Kippenvel 579 van 26 februari, is de uitzending wel degelijk terug te luisteren.

Vermoedelijk vanwege een software-update startte de tune terwijl ook de cd-spelers dienst weigerden. Bovendien was over de boxen geen geluid van de presentatie te horen: een van de ultieme nachtmerries voor de radiomaker.

Wat in die stilte ook niet te horen is, is ons koortsachtige telefonische overleg met de hoofdtechnicus va RTV Katwijk en het komen binnenhollen van een bestuurslid dat technisch ook van wanten weet.

Alle knoppen stonden goed, vandaar ook dat het zo lang duurde voor een oplossing voorhanden was: een reset van de software en inderdaad, daar was Talk Talk’s ‘I believe in you’ dan toch.

Achter de muziek ging het zoeken naar een oorzaak nog even door, net als naar een oplossing voor de weigering van de microfoon, hoewel bij het terugluisteren daarnet in die stilte toch twee flarden presentatie te horen zijn: een raadsel, want in de studio was niets te horen, niet over de boxen en niet over de koptelefoon….

Even doorslepen dus naar 6:30 voor bijna twee uur muziek voor wie wil luisteren!