Woodstock 50, het festival dat concurreert met het Bethel Woods Music and Culture Festival, heeft de line-up bekend gemaakt.

Die lijkt toch vooral te bestaan uit acts die veel minder bepalend zijn voor de popmuziek van vandaag dan de artiesten die op het oorspronkelijke Woodstock Festival optraden fat voor hun tijd waren.

Jay Z, Dead & Co., Chance the Rapper en de Black Keys zijn inmiddels aangekondigd als de grootste namen, terwijl ook Jack White’s Raconteurs, Imagine Dragons, Run the Jewels, Gary Clark Jr., Cage the Elephant, the Killers, Greta Van Fleet, Margo Price, Sturgill Simpson, Courtney Barnett, Portugal. The Man, Dawes, the Lumineers, Pussy Riot, Dorothy en Bishop Briggs optreden van 16 tot en met 18 augustus in Watkins Glen in de staat New York.

Ook Miley Cyrus, Janelle Monáe, Kacey Musgraves en Halsey zouden binnenkort worden gepresenteerd.

Dat is een bont allegaartje van hedendaagse namen, maar lang niet allemaal van de eerste orde. Voor een historische saus zorgen Robert Plant en Carlos Santana en zijn band, die allebei ook in 1969 op het oorspronkelijke festival speelden.

Wonderlijk genoeg speelt Santana dit jaar op de twee elkaar beconcurrerende festivals, maar misschien demonstreert hij zo alleen de verzoenende geest van de jaren zestig…..

 

Eerdere berichten over Woodstcok 50 en het Bethel Woods Music and Culture Festival vind je in de categorie Nieuw.