Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

drummer Hal Blaine overleden

maart 12th, 2019 at 21:41

De legendarische sessiedrummer Hal Blaine is op 11 maart overleden op negentigjarige leeftijd.

Blaine was een belangrijke drummer in de jaren zestig en zeventig, hoewel sessiemuzikanten in die tijd nauwelijks uit de anonimiteit kwamen.

De als Harold Simon Belsky geboren Blaine was de drummer van The wrecking crew, de groep sessiemuzikanten die Phil Spector gebruikte in de jaren zestig om zijn ‘wall of sound’ te creëren, het geluid dat voor het eerst te horen was in 1963 op ‘Be my baby’, de hit van de Ronettes.

Blaine speelde op tientallen hits in de jaren zestig en zeventig, zoals ‘Mr. tambourine man’ van The Byrds, ‘Aquarius/Let the sunshine in’ van 5th Dimension, ‘Good vibrations’, ‘God only knows’ en van the Beach Boys en veel songs van Simon & Garfunkel, waaronder hun megahits ‘Mrs. Robinson’ en ‘Bridge over troubled water’, maar ook op Frank Sinatra’s ‘Strangers in the night’, Neil Diamond’s ‘Cracklin’ Rosie’, en veel later ook nog op Barbra Streisand’s ‘The way we Were’.

De publieke erkenning voor Blaine en zijn collega’s kwam pas veel later met als hoogtepunt Blaine’s verkiezing in de Rock and Roll Hall of Fame in het jaar 2000.

In 2017 had ‘Modern drummer’ een interview met Blaine:
www.moderndrummer.com/2017/05/web-exclusive-hal-blaine/?curator=MusicREDEF

 

Comments zijn gesloten.