Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

boze brief John Lennon over ‘Two virgins’ te koop

maart 14th, 2019 at 9:59

Een boze brief van John Lennon uit 1971 is te koop. Daarin beschrijft hij de onterechte behandeling die ‘Two virgins’ kreeg, het experimentele duo-album dat hij en Yoko Ono in 1968 opnamen.

De woede van Lennon zou ongeveer 15.000 pond (17.600 euro) moeten opbrengen, hoewel het ook mogelijk is dat dat de opbrengst vier of vijf keer zo hoog wordt. Dat is in het recente verleden al vele malen gebeurd met allerlei rockmemorabilia.

De aanhef is al curieus in Lennon’s zeer artistieke, maar nauwelijks leesbare handschrift: ‘Dear Martin George of Rock Inc.’.

Beatles-experts twisten al over de vraag of de brief geadresseerd was aan Beatles-producer Georges Martin, of aan een journalist van die naam die voor Ink schreef, een vrij obscuur muziekblad.

Lennon is woedend over tegenwerking van hun label bij het uitbrengen van het album, die hij wijt aan de twee blote foto’s van hemzelf en Ono op voor- en achterkant.

Hij verwijt de toenmalige directeur van label EMI hypocrisie, maar ook allerlei acties waardoor platenzaken bang werden om de plaat in te kopen:

https://www.rrauction.com/bidtracker_detail.cfm?IN=4036

Eerdere berichten over John en Yoko én de Beatles vind je in de categorie Nieuws.

 

Comments zijn gesloten.