De weduwe van Tom Petty, Dana York, en zijn twee dochters uit een vorig huwelijk, Adria en Annakim, hebben blijkbaar een onoplosbare ruzie over zijn muzikale nalatenschap.

York claimt daarover de zeggenschap te hebben, maar Adria en Annakim stellen dat hun vader had gewild dat zij daarover ook iets te zeggen zouden hebben.

York stelt bovendien dat de dichters Petty’s bandleden hebben beledigd en het haar moeilijk maken de erfenis te bestieren.

Zo zou Adria aan Benmont Tench aan Mike Campbell hebben ge-e-maild dat ze niet het karakter heeft om haar hele leven verkracht te zien worden, te worden gekleineerd en haar vader te schande gemaakt te zien worden.’ Daaraan voegt ze toe dat het haar spijt dat ze een vrouw is en dat ze niet hun respect kan verdienen door ‘haar werk en haar daden.’

York beschuldigt de dochters er dan weer van, dat ze niet wilden toestaan dat solomateriaal dat Petty 25 jaar geleden opnam, werd uitgebracht op een speciale editie van zijn ‘Wildflowers’. Adria zou hebben geprobeerd dat tegen te houden en dat zou minstens een miljoen dollar aan inkomsten schelen.

Ook hebben de drie ruzie over de plannen van zijn geboortestad Gainesville om in een naar Petty vernoemd park een kunstwerk neer te zetten te zijner ere.

Adria zou vinden dat York daarvoor niet genoeg karakter had om een ‘verschrikkelijk beeld’ tegen te houden.

Adria zou nu bij een rechtbank de eis hebben ingediend dat Petty’s artistieke nalatenschap wordt ondergebracht in een aparte stichting waarin zij, Annakim en York alle drie zeggenschap hebben.

 

Eerdere berichten over Tom Petty vind je in de rubriek Nieuws.