Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Oom David weet raad.

april 6th, 2019 at 15:01

Het is al een april geweest, dus de kans bestaat dat het waar is: David Crosby wordt de Lieve Lita van het Rolling Stone.

Dat kondigt het Amerikaanse blad tenminste zelf aan op de website: na een terecht lovende inleiding over Crosby’s muzikale prestaties van de laatste vijf jaar wordt namelijk eerst zijn tamelijk tumultueuze levensloop kort gerecapituleerd, waarbij de nadruk terecht ligt op het feit dat hij de plotselinge dood van zijn vriendin, verslavingen aan drank en drugs, vijf maanden in een Texaanse gevangenis, een levertransplantatie, hepatitis C en diabetes wist te overleven, hoewel daarbij zijn hartoperatie nog vergeten is.

Dan volgt de mededeling die ook in de titel al was verklapt: vanwege die rijke levenservaring schrijft David Crosby vanaf het juninummer een column waarin hij vragen van lezers beantwoordt: ‘Ask Croz’.

De onderwerpen die Rolling Stone voorstelt, openen sombere vergezichten: heb je een lastig liefdesleven? Heb je er moeite mee je drankverslaving te bedwingen of wil je weten hoe het te maken in de muziekindustrie? Daarin voegt het blad dan bovendien nog tie: ‘Geen vraag is te serieus of te belachelijk. Croz is er klaar voor om elk onderwerp aan te pakken dat je bezighoudt. Kom maar op.’

Volgens ons kan hij zijn tijd beter besteden aan het schrijven van zijn volgende goede song…..

 

Eerdere berichten over  de kleurrijke Crosby vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.