Singer-songwriter JP den Tex heeft niet de minste helden: in zijn reeks ‘Storytellers specials’ bouwde hij al voorstellingen rond Lou Reed en Tom Waits, van wie hij niet alleen hun werk, maar ook hun persoonlijkheid probeerde te ontleden.

Hij is minstens net zo in de ban van Joni Mitchell, iets wat wij ook al met hem delen.

Onder de titel ‘Joni Mitchell ontsluierd’ wil hij proberen het geheim van de monumentale Canadese singer-songwriter ontraadselen.

Dat is nog een hele klus, want volgens Den Tex is ondanks al haar ‘kwetsbare en openhartige teksten’ haar persoonlijkheid ‘toch steeds in nevelen gehuld’ en daar heeft hij gelijk in: geen singer-songwriter was zo nietsontziend open over haar eigen karakter, terwijl ze tegelijkertijd de pers zo veel mogelijk op afstand hield.

Den Tex gaat proberen nieuw licht op deze gedoofde ster te werpen door haar songs in vertaling te zingen én die van haar ‘muzikale minnaars’ als David Crosby, Graham Nash, Leonard Cohen en James Taylor, maar ook door ‘relevante achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes’ te vertellen.

Dat doet hij samen met oude en nieuwe vrienden, want Kees Prins, Paul de Munnik, Edo Donkers, Marlijn Weerdenburg en Vera van der Poel doen ook mee.

Den Tex en de zijnen spelen niet alleen twee avonden een thuiswedstrijd in het Betty Asfalt Complex, maar zijn op donderdagavond 25 april ook te zien en te horen in de Thiemeloods in Nijmegen:

Betty Asfalt Complex

Nieuwezijds Voorburgwal 282

1012 RT Amsterdam

 

woensdag 17 en donderdag 18 april

entree 19,50

aanvang 20:30 uur

tickets voor woensdag 17 april:

https://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=1126

tickets voor donderdag 18 april:

https://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=1124

donderdag 25 april,

entree 19,50

aanvang 20:30 uur

Je kunt ook een combiticket aanschaffen, waardoor je vóór de voorstelling lekker ter plekke kunt dineren:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/storyteller-special-joni-mitchell-on