Het gaat niet zonder slag of stoot, het laten herleven van de ultieme hippiedroom: het festival Woodstock 50 is volgens de belangrijkste sponsor geannuleerd.

De firma Amplifi Live, een dochter van Dentsu Aegis Network, verklaarde niet te geloven dat het festival kon worden georganiseerd op een manier die de naam ‘Woodstock’ eer aandeed en de gezondheid en veiligheid van artiesten en publiek garandeerde. Dat deed het bedrijf via een verklaring in Billboard Magazine, waarin het ook meldde het festival te annuleren.

Michael Lang, de organisator, zocht de tegenaanval via de pers, al is dat via een heel wat minder vooraanstaande krant.

Via de Poughkeepsie Journal ontkende hij namelijk dat het festival was geannuleerd en kondigde hij juridische stappen aan.

Ook vertelde hij ‘verrast’ te zijn door deze ontwikkeling en een andere investeerde te zoeken voor het festival, helemaal doordat alle acts al helemaal zijn betaald. Dat zou zo’n slordige dertig miljoen dollar (een kleine 27 miljoen euro) belopen:

https://eu.poughkeepsiejournal.com/story/news/local/2019/04/29/woodstock-50-cancellation-argument/3616705002

Ook zou Lang volgens Billboard verleden week al concertorganisatoren Live Nation en AEG hebben benaderd met de vraag of zij misschien zo’n twintig miljoen dollar (een slordige achttien miljoen euro) wilden investeren, maar die zouden voor de eer hebben bedankt.

Wij vragen ons af hoe deze soap zich verder ontwikkelt, want eerder werd de verkoop van kaartjes al opgeschort en daarvoor trokken The Black Keys zich al terug van het festival, al gaf de band als reden ‘andere verplichtingen’ te hebben.

 

Eerdere berichten over 50 Woodstock en het Bethel Green Music and Culture Festival vind je in de categorie Nieuws.