Woodstock 50-organisator Michael Lang is begonnen aan wat een wanhoopsoffensief lijkt.

In een vijf pagina’s lange brief beschrijft hij de zijns inziens dubieuze rol die de Japanse investeerder Dentzu Aegis had bij het mogelijk en het zo goed als onmogelijk maken van Woodstock 50.

Volgens Lang heeft investeringsdochter Amplifi Live op illegale wijze zeventien miljoen dollar (miljoen euro) van de bankrekening van Woodstock 50 opgenomen, op die manier acute financiële problemen veroorzakend.

Ook verwijt Lang Dentzu dat het bedrijf er niet in geslaagd is investeerders aan te trekken en daarna de afgelasting van het festival bekend maakten zonder Lang daarbij te betrekken of hem ervan in kennis te stellen.

Ook zou Dentsu alle betrokkenen hebben benaderd met het verzoek geen zaken met Lang te doen en de artiesten hebben gevraagd af te zien van hun optreden en in plaats daarvan de mogelijkheid hebben aangeboden op te treden bij de Olympische Spelen van volgend jaar in Japan.

Lang schrijft ook nog vastbesloten te zijn het festival te laten doorgaan, al roept hij Dentzu wel op de wet en de door het bedrijf aangegane verplichtingen te respecteren én die zeventien miljoen dollar te retourneren:

www.pollstar.com/article/michael-lang-claims-dentsu-is-obstructing-woodstock-50-in-letter-137902

Eerdere berichten over Woodstock 50 vind je in de categorie Nieuws.