Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Woodstock 1969 compleet op 38 cd’s

mei 14th, 2019 at 11:38

Maak ruimte in je cd-kast, babyboomer: binnenkort komt een 38 cd’s tellende box uit waarop alle muziek staat die op het fameuze Woodstock-festival te horen was.

Nou ja, alle… Er zijn drie tracks die toch niet worden opgenomen: twee van Jimi Hendrix en een van Sha Na Na.

In totaal gaat het om 32 groepen en artiesten en bijna 36 uur muziek. Het zijn dan ook 43 songs, waarvan zo’n twintig uur niet eerder is uitgebracht. Je kunt dan dus elke noot horen van Joan Baez, Grateful Dead, Credeence Clearwater Revival, Janis Joplin, Sly & The Family Stone, The Who, Jefferson Airplane, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young, Santana, Richie Havens en vele anderen.

Natuurlijk is de release van ‘Woodstock 50: Back To The Garden: The Definitive Anniversary Archive’ omgeven van symboliek: er verschijnen op 2 augustus precies 1969 kopieën van dit monsterproject.

Daarbij zit een een Blu-ray-versie van de Woodstock-film, een herdruk van het originele programmaboekje,twee Woodstock-posters, twee foto’s gemaakt door de destijds beroemde popfotograaf Henry Diltz en een exemplar van een gebonden editie van ‘Woodstock: 3 Days Of Peace & Music’ van de no ook alweer in het nieuws zijnde organisator Michael Lang.

Het geheel is verpakt in een houten doos geïnspireerd door het ontwerp van het podium van destijds.

Voor mensen met minder ruimte, minder geld of minder heimwee verschijnen ook andere versies: een van tien cd’s, een van drie en een box met vijf lp’s.

De website van Rhino geeft grappig genoeg een prijs in ponden, maar ook die is hoog:

714, 99, want dat is zo’n 824 euro

https://www.rhino.com/woodstock50

Comments zijn gesloten.