Neil Young’s ‘Cortez the killer’ op ‘Zuma’ geeft natuurlijk een zwaar geromantiseerd van de vredig samenlevende Zuid-Amerikaanse indianen voor de komst van de Spaanse veroveraars, maar het is wel een prachtig meanderende song die een zwaar romantische lading heeft.

Alle reden om die met enige regelmaat te draaien, maar te weinig voor een Rode Draad, want zo populair is dit onderwerp nu ook weer niet.

Op Iain Matthews’ ‘Like a radio’ (2018) stond zowaar een tweede song over Cortez, want daarover gaat ‘been down so long’ in ieder geval ook. Nog steeds niet genoeg voor het minimale aantal van drie nummers die een Rode Draad nu eenmaal lang moet zijn.

En toen verscheen ‘West towards South’, het tiende album van Jeffrey and the Healers. Je kunt vinden dat ‘Sea of Cortez’ er door ons met de haren is bijgesleept, maar daar geven wij dan weer niet om….

Vanavond staat Cortez in De Rode Draad dus in ieder geval centraal.

Tot vanavond, tot Kippenvel!

 

Recensies van Iain Mattews ‘Like a radio’ en Jeffrey Halford and the Healers’ ‘West towards South’ vind je trouwens in de categorie Recensies roots.