Elton John heeft terecht geërgerd gereageerd op het nieuws dat uit zijn biografische speelfilm ‘Rocket man’ in Rusland enkele scènes zijn verwijderd die homoseksueel getint zijn: zo zijn zoen- en vrijpartijen eruit verdwenen.

John reageerde bij monde van zijn woordvoerder in duidelijke taal: ‘Dat de lokale distributeur bepaalde scènes heeft bewerkt, waardoor het publiek de film niet kan zien zoals hij is bedoeld, is het trieste bewijs van de verdeelde wereld waarin we nog steeds leven.’ Verder noemde hij het ‘wreed’ als de liefde tussen twee mensen niet wordt geaccepteerd.

Intussen is het zwartepieten begonnen, want het Russische ministerie van Cultuur zegt geen opdracht tot het verwijderen van die scènes te hebben gegeven, terwijl de distributeur zegt dat te hebben gedaan om aan de Russische wetgeving op dat gebied te voldoen.

Dat zijn film in Rusland werd gecensureerd, moet John des te meer steken doordat hij de laatste jaren regelmatig opkomt voor de stelselmatig gediscrimineerde Russische LHTB’ers.

 

Eerdere berichten over Elton John vind je in de categorie Nieuws.