Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Elton John’s halfbroer boos

juni 6th, 2019 at 16:42

Geoff Dwight, een halfbroer van Elton John, is boos om het beeld dat van hun vader wordt geschetst in Elton John’s biopic ‘Rocker man’.

Daarin wordt Reg Dwight geportretteerd als een gevoelloze, homofobe man die totaal onverschillig staat tegenover zijn zoon Elton.

Geoff bestrijdt dat, want, zegt hij, ‘mijn vader leefde in een tijd waarin mannen nu eenmaal elkaar niet continu omhelsden en hun gevoelens toonden, maar hij hield veel van ons allemaal.’

Ook het feit dat hun vader er bang voor was dat Elton John ‘verwijfd’ zou zijn, ontkent hij. Zijn vader had niets tegen homoseksuelen en toen Elton John uit de kast kwam, kon het hem niets schelen, zo stelt Geoff Dwight: ‘Hij noemde het niet eens, doordat het voor hem niet belangrijk was.’

De productiemaatschappij an de film heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat de film ‘een muzikale fantasie’ is waarin Elton John’s creativiteit en verbeeldingskracht centraal staan en ‘niet de monochrome wereld van zijn jeugd’.

Met zijn beroemde broer heeft Geoff Dwight overigens geen contact: sinds de dood van hun vader in 1991 hebben ze elkaar maar een keer gesproken. Hij ontkent overigens dat ze ruzie hebben: ‘Onze wegen scheidden zich nu eenmaal.’

Comments zijn gesloten.