Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

postuum album Dr. John

juni 13th, 2019 at 12:13

Van Dr. John komt postuum nog een album uit. Dat zou hij een week voor zijn dood hebben afgemaakt, zo meldt Rolling Stone bij monde van gitarist-producer Shane Theriot.

Het zou sterke country-invloeden hebben en covers bevatten van Hank Wiliams en Johnny Cash, nieuwe versies van Dr. John’s eigen klassiekers ‘Such a night’ en ‘I walk on guilded splinters’ en vier nieuwe up-temposongs met blazers

Onder de gastzangers zou alweer Willie Nelson zijn, die helaas ook een nummer zong op ‘N’Awlinz: Dis, dat or d’udda’ en op ‘City that care forgot’ en deze keer een duet met Dr. John zingt in ‘Old time religion’. Verder zou Rickie Lee Jones te horen zijn in een ‘trippy’ versie van ‘I walk on guilded splinters’ en Aaron Neville zou meezingen in en New Orleans-versie van ‘The end of the line’ van The Traveling Wilburys.

De opnamen voor het album begonnen in 2017, maar begin 2018 verslechterde Dr. John’s gezondheid zienderogen en uiteindelijk moest hij de opnamen in maart 2018 afmaken in zijn eigen huis en in dat van Theriot, blijkbaar niet meer in staat naar de studio te gaan.

Tekenend is ook dat pianist David Torkanowsky toetsen speelt in de nummers en niet Dr. John zelf.

Theriot zegt ook nog dat het aanvankelijk misschien toeval was, maar dat steeds duidelijker werd dat alle songs gingen over het verstrijken van de tijd en terugkijken:

www.rollingstone.com/music/music-news/dr-john-last-album-846783

 

Een titel en een releasedatum zijn overigens nog niet bekend.

Comments zijn gesloten.