Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

It was fifty years ago…

augustus 9th, 2019 at 9:14

Gisteren was het precies vijftig jaar geleden dat de iconische foto werd gemaakt voor de hoes van het Beatles-album ‘Abbey Road’.

Dat ging niet opgemerkt voorbij: ongeveer 3500 Beatles-fans verzamelden zich op het zebrapad en creëerden zo een milde chaos, die het bescheiden opstootje ten tijde van het maken van de foto destijds verre overtrof.

Op de site van de Abbey Road-studio’s staat de aanloop naar de fotosessie en is ook een bladzijde uit het dagboek van Mal Evans te zien, waarop hij in eens soort droge telegramstijl samenvat hoe een politieman assisteerde en zich daarbij nogal opwond ‘tegen een paar mensen’.

Fotograaf Iain Macmillan maakte zes opnamen en daarna hingen George Harrison en Evans mediteren in Regents Park Zoo tot het tijd was om met de opnamesessie van die dag te beginnen, terwijl John Lennon en Ringo Starr met Linda en Paul McCartney meegingen om bij het paar te lunchen…

https://www.abbeyroad.com/news/deconstructing-abbey-road-cover-photography-session-2588

Comments zijn gesloten.