Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 602 van 3 september: ‘Braindogs, real live brains’ en andere Tom Waits-covers

september 3rd, 2019 at 17:02

De songs van Tom Waits oefenen een grote aantrekkingskracht op andere artiesten uit, al zijn ze door zijn nogal ongewone stemgeluid en de vaak afwijkende instrumentatie moeilijk te coveren.

Zojuist bracht een stel gerenommeerde musici een album uit waarop ze veertien live gespeelde songs van Waits zetten: blueszanger Ian Siegal benadert Waits’ stem het best, maar je kunt natuurlijk ook zeggen dat zanger-gitarist Ripoff Raskolnikov met zijn iets minder diepe stem meer een eigen draai geeft aan de nummers die hij zingt.

De band lijkt geen enkele moeite te hebben met Tom Waits’ songs of die nu oud zijn of recent.

T-99-gitarist Mischa den Haring steelt de show met typisch tegendraadse solo’s en de rest van de band bestaat uit leden van de ons geheel onbekende, meer zeer capabele Hongaarse band Quimby.

Vanwege het contrast en vanwege het feit dat op 22 november ‘Come on up to the house: Women sing Waits’ uitkomt, hebben we daar een cover van Holly Cole’s album ‘Temptation’ en een van Claudia Bettinaglio’s ‘Saving all my love – a tribute to Tom Waits’ doorheen gemengd.

Navrant detail is dan weer wel, dat Bettinaglio de muziek inmiddels heeft ingeruild voor een reguliere baan: die levert haar blijkbaar wél een inkomen op….

Natuurlijk laten we ook een nummer horen van Siegal zelf en een van Raskolnikov.

Dat levert een Rode Draad op die klinkt al een klok, al zeggen we het zelf.

Tot vanavond tussen acht en tien dus, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.