Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Britse én Europese tournee Rickie Lee Jones

september 11th, 2019 at 11:29

Dat Rickie Lee Jones door de VS toert, is vrij normaal.

Dat ze oversteekt naar Europa, komt minder vaak voor, al stond ze een aantal jaren gelden in het Haarlemse Patronaat.

Nu is er de aankondiging dat ze een Britse én een Europese tournee maakt. Of dit onderscheid alvast vooruit loopt op de Brexit, staat er niet bij. Ook vallen die optredens in het Verenigd Koninkrijk nog nét voor 1 november, zodat daarvoor ook formeel geen reden is, maar laten we er blij mee zijn, dat ze komt.

Vanaf 27 tot en met 31 oktober treedt Jones vier keer op in het VK en daarna doet ze shows in Zwitserland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland én Nederland.

Opvallend is dat ze drie Italiaanse steden aandoet en in alle andere landen op het Europese vasteland maar een.

Of Hilversum een stad is, is ook nog de vraag. Daar staat Jones op 2 november in De Vorstin, een gerenommeerd poppodium, daar niet van, maar in onze ogen heeft Jones toch een grotere statuur.

Verder is het jammer, dat zij niet voor meer avonden geboekt staat, maar 4, 5 en 6 november heeft ze nog vrij, dus wie weet….

Tenslotte is het ook nog onduidelijk, of ze solo komt, of met begeleiders. Haar optredens in de VS doet ze met een gitarist en een drummer/percussionist, al hopen wij heel onrealistisch op een volledige band met blazers:

https://devorstin.stager.nl/web/tickets/342031

Comments zijn gesloten.