David Crosby is alweer een jaar of vijf helemaal terug van weggeweest met vier relevante albums én wij zijn fans van deze eigenzinnige walrus.

Natuurlijk hebben wij ook de indruk, dat Crosby helemaal geen ongecompliceerd karakter heeft, maar we hebben het makkelijker dan de mensen in zijn omgeving. Wij hoeven tenslotte alleen maar naar zijn muziek te luisteren en daarin laat hij zich van zijn beste kant zien.

Die toont hij ook in dit interview, dat van iets langer geleden stamt: Crosby en Graham Nash zijn ten tijde ervan bijvoorbeeld nog dikke vrienden en ook belde hij in die dagen nog regelmatig met Neil Young.

Dat is inmiddels wel anders, maar desondanks blijft dit vraaggesprek lekker leesvoer, doordat Crosby uitgebreid verteld over de periode waarin hij ‘If I could only remember my name’ opnam.

Die eerste soloplaat werd lang verguisd, maar is inmiddels al lang erkend als een muzikaal monument in zijn solocarrière.

Ook gaat hij uitgebreid in op de begindagen van de Byrds, de invloed van de Beatles op die band, de formatie van Crosby, Stills & Nash, terwijl ook gitaarliefhebbers aan hun trekken komen:

www.fretboardjournal.com/features/david-crosby-history-and-harmonies

Eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws, Concertrecensies en Pop op radio, tv en internet.