Allison Moorer’s nieuwe album ‘Blood’ en haar memoires ‘Blood, a memoir’ gaan hand in hand.

Het boek baart in de VS opzien in brede kring, hoewel het verhaal van haar en haar zus Shelby Lynne al jaren bekend is en de zusters er op hun eerdere albums in sommige songs ook al over zongen.

‘Blood’ is echter een thematisch album, dat helemaal in het teken staat van Allison Moorer’s en Shelby Lynne’s jeugd en dus in dat van hun gewelddadige, getormenteerde vader.

Moorer stond één vraaggesprek toe aan een tv-zender over die memoires en dat was aan CBS This morning.

Het is een even kort als empathisch interview geworden: in net vijf minuten wordt de jeugd van de zusters samengevat, inclusief de moord die de vader pleegde op de moeder en zijn direct daarop volgende zelfmoord.

Dat gesprek is ondanks het nogal nadrukkelijke verbindende commentaar en de blijkbaar heftige samenvatting indrukwekkend, ook al is de interactie tussen Moorer en de interviewer soms wel heel erg onnatuurlijk geacteerd:

www.cbsnews.com/news/allison-moorer-blood-on-the-legacy-of-her-parents-murder-suicide

Op haar website geeft Moorer verhelderend commentaar op het album in iets dat het midden houdt tussen een persbericht en een positief getoonzet interview:

http://allisonmoorer.com/blood-2019

 

Eerdere berichten over Allison Moorer vind je in de categorie Nieuws. De recensie van haar album ‘Crows’ vind je in de categorie Recensies roots.