Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Neil Young: niet oogsten, maar planten

november 5th, 2019 at 9:29

Neil Young zegt dat hij net een miljoenenaanbod heeft afgeslagen voor een Harvest-tournee. Dat doet hij in een interview met AARP, de Amerikaanse bond van vijftigplussers.

De reden is simpel: zo’n beetje iedereen die op dat album meespeelde is inmiddels dood: Tim Drummond, bassist, Kenny Buttrey, steelgitarist Ben Keith en pianist Jack Nitzsche.

Als hij volgend jaar gaat toeren, zegt hij, zou hij een democratietournee willen maken met steeds verschillende mensen.

Het interview lijkt een beetje op het springen van de ene ijsschots op de andere, want natuurlijk zegt hij iets over zijn nieuwe album met Crazy Horse, ‘Colorado’,  maar ook praat hij over het streamen van muziek, de dood van zijn ex-vrouw Pegi, de goede invloed die actrice en geliefde Daryl Hanah op zijn gezondheid heeft én de kansen van een reünie met Crosby, Stills, Nash en hemzelf.

Die is nog altijd niet erg groot, want David Crosby en hij zijn nog altijd geen vrienden. Young zegt dat Crosby maar eens een boek moet schrijven dat ‘Why people do not talk to me anymore’ heet. Dat is ongetwijfeld een hint naar de net uitgekomen  Crosby-documentaire ‘Remember my name’.

Toch sluit hij de mogelijkheid dat de vier weer samenkomen ook weer niet helemaal uit.

Met pensioen gaan zal hij al helemaal niet doen: dan zou hij zich voelen als Cher, zegt hij. Zijn gehoor is weliswaar niet meer zo goed als het was en zijn stem ook niet, maar dat is met alles zo:

www.aarp.org/entertainment/music/info-2019/neil-youngs-new-crazy-horse-album-colorado.html

 

Eerdere berichten over ‘Colorado’ vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.