Malford Milligan & the Southern Aces zijn nog tot eind mei 2020 het belangrijkste bestanddeel van ‘The sound of the blues & americana’, de theatertour van Johan Derksen.

Tijdens die concerten spelen zij soul-klassiekers enkele eigen nummers, maar vanaf eind januari wisselen ze die optredens af met concerten onder eigen vlag. Dan gaan Milligan en de zijnen namelijk een clubtour maken, de ‘Until The Rain’-clubtour.

Die is vernoemd naar de single die op 6 december wordt uitgebracht als bonustrack op de vinylversie van ‘Life will humble you’.

‘Until the rain’ is geschreven door singer-songwriter en labeleigenaar J.W. Roy en de Amerikaanse singer-songwriter Connor James Thuotte.

Naar verluidt is het mix van americana en gospel, maar eerlijk gezegd heeft nog niemand het nummer gehoord.

Soulvol extraatje is de zang van Sheree Smith, die ook al op enkele tracks van Jack Hustinx’ album ‘over yonder’ the horen was.

De tournee is een vervolg van die van februari en maart van dit jaar, die zeer succesvol verliep. Milligan is dan ook niet zomaar een zanger, terwijl de Southern Aces bestaat uit een stel van de beste rootsmuzikanten van Nederland.

Voorlopig zijn voor de clubtour de volgende optredens geboekt:

vrijdag 31 januari – De Smidse, Nijverdal

vrijdag 14 februari – Heyhoef Backstage, Tilburg

zondag 23 februari – Schiller, Aalten

vrijdag 13 maart – Doornroosje, Nijmegen

maandag 23 maart – Cactus, Hengelo

vrijdag 10 april – Effenaar, Eindhoven

vrijdag 1 mei – TivoliVredenburg, Utrecht

vrijdag 22 mei – Podium Victorie, Alkmaar

Alle speeldata vind je op, al staan daar de optredens ‘The sound of the blues & americana’ en de ‘Until the rain’-tournee door elkaar heen:

www.malfordmilliganmusic.com/tour-dates