Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

tweede soloalbum VanWyck aanstaande

november 8th, 2019 at 11:35

Singer-songwriter VanWyck baarde opzien met haar debuut ‘An average woman’, al was dat niet haar allereerste plaat.

Daarvoor had ze al een aantal ep’s uitgebracht als aan haarzelf gestelde opdracht om wekelijks een  nieuwe song te schrijven en op te nemen. De beste daarvan wilde ze op haar debuut zetten

Op vijftien november verschijnt haar nieuwe album. Op ‘Molten Rock’ komen twaalf songs te staan.

In het persbericht zegt ze dat ‘An average woman’ de plaat was die ze moest maken en ‘Molten rock’ de plaat die ze wilde maken.

Ook rept het persbericht over het laveren tussen ‘donkere folk, weidse Americana en alternative rock’ en over het zoeken naar de ruimte die ze ontdekte toen ze besefte dat we voor altijd gedoemd zijn te balanceren.

‘Molten rock’ werd net als ‘An average woman’ geproduceerd door Reyer Zwart, maar deze keer deed hij dat samen met Frans Hagenaars. Meer dan op haar debuut vond VanWyck namelijk tijdens de opnamen de definitieve vorm voor haar songs.Voor deze songs heeft ze naar eigen zeggen ‘de magie van het moment’ opgezocht.

Zwart speelde ook weer veel van de instrumenten, maar dat deden gitarist en zangeres Marjolein van der Klauw, gitarist Sander Donkers en drummer Rowin Tettero ook.

De presentatie van het album is op 15 november in de Vondelkerk in Amsterdam via Paradiso. Daarna gaat VanWyck op tournee door Nederland:

https://www.vanwyck.nl/shows

Eerdere berichten over VanWyck vind je in de categorie Nieuws en de recensie van haar ‘An average woman’ in de categorie Recensie singer-songwriter.

Comments zijn gesloten.