Neil Young wil blijkbaar eindelijk heel graag ook Amerikaans worden, al geeft hij zijn Canadese nationaliteit dan iet op.

Daarvoor heeft hij al de nodige stappen gezet, maar er is vooralsnog een kink in de kabel gekomen: hoewel hij het gesprek met goed gevolg heeft gevoerd dat nodig is voor het verkrijgen van het Amerikaans staatsburgerschap, zal hij niet de bijbehorende eed mogen afleggen op dinsdag 12 november.

Dat maakte hij zelf bekend op zijn website: er is een probleem ontstaan doordat hij heeft verteld dat hij marihuana gebruikt.

Dat zou volgens de Amerikaanse wet kunnen betekenen dat het hem ontbreekt aan ‘GMC’ (Good Moral Character) als dat gebruik illegaal is op basis van federale wetten, terwijl het tegelijkertijd toegestaan is volgens wetten die gelden in afzonderlijke Amerikaanse staten of in het buitenland.

Doordat sommige andere marihuanarokers voor ‘problemen’ hebben gezorgd, moet hij een tweede grsprek voeren om voor de Amerikaanse nationaliteit in aanmerking te komen.

Opvallend is, dat die aanvulling pas bestaat sinds april 2019 en volgens Young afkomstig is uit de koker van Jeff Sessions, die van februari 2017 tot november 2018 minister van justitie was:
https://neilyoungarchives.com/news/1/article?id=I-Have-Been-Very-Successful-In-My-Life

In een lang interview met de Los Angeles Time svan eind oktober heeft hij het uitgebreid over de redenen Amerikaan te willen worden en zijn hervatte marihuanagebruik, maar ook over het nieuwe album met Crazy Horse, ‘Colorado’, de documentaire over het maken van die plaat en zijn leven met Daryl Hannah:

www.latimes.com/entertainment-arts/music/story/2019-10-24/neil-young-crazy-horse-colorado-american-citizen

 

Eerdere berichten over Neil Young vind je in de categorie Nieuws en de recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie Recensies rock.