Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Bonnie Raitt praat met Brandi Carlile of andersom natuurlijk….

november 10th, 2019 at 10:38

Brandi Carlile is een singer-songwriter met een enigszins dwarse reputatie die in de VS hoog staat aangeschreven. Niet alleen maakte ze sinds 2005 zeven albums, ook was ze een van degenen die zong op ‘Joni 75: a birthday celebration’, het album bij het concert uit november 2018.

Eerlijk gezegd snappen wij de ophef rond haar muziek niet zo direct, zeker niet afgaande op haar recente album ‘By the way, I forgive you’, want daarop zwalkt ze heen en weer tussen country, overtuigende ballads en in violen verdrinkende powerpop, maar toch kreeg het album drie Grammy’s: een voor Best Americana Album, terwijl het nummer  ‘ The Joke’ werd uitgeroepen tot Best American Roots Song en Best American Roots Performance. Wonderlijk, want in die song is een typisch voorbeeld van een galmende stadionrocker met overvloedig doorzagende violen violen, terwijl Carlile zichzelf overschreeuwt in een poging daar bovenuit te komen.

Die onderscheidingen zorgden ook voor een doorbraak naar een groot publiek, terwij zij op zijn minst al een vaste waarde is was. Vandaar ongetwijfeld dat Rolling Stome haar koppelde aan Bonnie Raitt voor een gesprek onder de noemer ‘Musicians on musicians’.

Daaruit blijkt vanzelfsprekend een hoop wederzijds respect, want Carlile rekent Raitt’s ‘If I can’t make you ove me’ tot haar favorieten en Raitt is spreekwoordelijk aardig over zo ongeveer alle andere artiesten over wie zij haar mening mag geven, dus ook in de video van ongeveer zes minuten die bij de transcriptie is gevoegd.

Wij zijn natuurlijk enorme Raitt-fans en kunnen er dus geen genoeg van krijgen, inclusief haar bekentenis dat ze ooit niet alleen John Hammond’s muziek prachtig vond, maar ook verliefd op hem was:

www.rollingstone.com/music/music-features/bonnie-raitt-brandi-carlile-musicians-on-musicians-904591

Eerdere berichten over Brandi Carlile en over Bonnie Raitt vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

Comments zijn gesloten.