Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

hoogtepunten uit ‘Break shot’ van James Taylor

februari 9th, 2020 at 10:48

De autobiografie van James Taylor is inmiddels te beluisteren via Audible.

Rolling Stone zette vijf hoogtepunten daaruit op de website, ongetwijfeld om zo nog meer luisteraars te lokken, die daarvoor een abonnement moeten afsluiten met de luisterboekservice.

In ‘Break shot’ vertelt de inmiddels 71 jaar oude singer-songwriter een hoop, maar ook een hoop niet. Zo mokt Rolling Stone’s Angie Martoccio dat Taylor de naam Carly Simon maar een keer noemt, terwijl ze toch ook schrijft dat de ondertitel van zijn autobiografie ‘the first 21 years’ is.

Dat maakt het bijna ontbreken van de tumultueuze, tien jaar durende relatie van de twee singer-songwriters logisch, want Taylor ontmoette Simon voor het eerst toen hij veertien was, maar kreeg pas na 1969 een relatie met haar.

Toch gebeurde er meer dan genoeg ellende voor een mensenleven in die eerste 21 jaar: een vader die letterlijk twee jaar afwezig is, doordat hij ervoor kiest arts te zijn bij de bouw van een legerbasis op de Zuidpool om zijn slechte huwelijk te ontvluchten, en die alcoholist blijkt als hij dan uiteindelijk terugkomt.

Ook vat Rolling Stone samen hoe hij erin slaagde te ontsnappen aan uitzending als militair naar Vietnam, hoe hij John Lennon ooit voorzag van een enorme overdosis methadon, hoe hij jaren later een dag voor de moord op Lennon op straat werd staande gehouden door Mark David Chapman in de buurt van zijn eigen appartement en hoe hij ‘Fire and rain’ schreef na het voltooien van de opnames voor zijn debuut ‘Sweet baby James’in Londen:

www.rollingstone.com/music/music-features/james-taylor-audible-memoir-break-shot-946899

Ook een interview met de Los Angeles Times werpt licht op ‘Break shot’en dus op Taylor;

www.latimes.com/entertainment-arts/story/2020-01-31/james-taylor-audio-memoir-break-shot-carly-simon-jackson-browne

Een proefabonnement van een maand op Audible is trouwens gratis. In die tijd moet je ‘Beak shot’ toch in ieder geval een keer helemaal hebben kunnen horen:

www.audible.co.uk/?ref=Adbl_ip_rdr_from_US&source_code=AUK30DFT1BkWS0826159058&ipRedirectFrom=US&ipRedirectOriginalURL=pd%2FBreak-Shot-My-First-21-Years-Audiobook%2FB081D9H5J3%3Fref%3Dmrq_aud_BS_van1%26source_code%3DMRQOR13901152002WF

 

Eerdere berichten over James Taylor vind je in de categorieën Nieuws en de Dossiers Crisis in de popmuziek, Politiek en popmuziek en Rootsmuziek op radio, tv en internet.

Comments zijn gesloten.