Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Neil Young’s eerste kampvuursessie online

maart 21st, 2020 at 11:01

Neil Young heeft zoals kortgeleden aangekondigd zijn eerste kampvuursessie op zijn site gezet.

Waar er in zijn bijdrage aan de online verkiezingsbijeenkomst van Bernie Sanders op 17 maart nog een open haard aan te pas kwam, zochten Young en Darryl Hannah nu de buitenlucht op voor opener ‘Sugar mountain’.

Daarin ontbreekt dat kampvuur overigens, net als Hannah’s visie op de regie van de door haar geschoten beelden: Young wandelt al zingend en spelend wat heen en weer en loopt daarbij ook af en toe ook gedeeltelijk of geheel het beeld uit.

Young speelt het tweede nummer, het nog altijd fascinerende ‘Vampire blues’ van zijn desolate ‘On the beach’, dan weer wel voor de open haard in Hannah’s beelden, die op zijn best herinneren aan films die hij regisseerde onder zijn pseudoniem Bernard Shakey.

Daarin lapte hij zo ongeveer alle cinematografische wetten aan zijn laarzen, die in ‘Sugar mountain’ al paars-grijze regenlaarzen bleken te zijn.

Hannah toont zich een waardig opvolger van Shakey, doordat zij er bijna voortdurend in slaagt Young slechts gedeeltelijk in beeld te krijgen tijdens zijn songs en de vijf binnen opgenomen songs ook worden geteisterd door een gebrek aan goede belichting. Of zij dit talent van zichzelf heeft of de expliciete instructies van Young opvolgde, is onduidelijk.

Behalve een paar stuurloze tussendoortjes over bijvoorbeeld zijn door henzelf gefabriceerde mondharmonicahouder valt vooral het in eigen beheer gemaakte reclamespotje voor water op. Dat ziet er dan weer wel uit alsof er een commercieel product verkocht moet worden.

Young  speelt ook ‘Love/Art blues’ van ‘Homegrown’, ‘Tell me why’ van ‘After the goldrush’, ‘Razor love’ van ‘Silver & gold’ en ‘Little wing’ van ‘Hawks & doves’.

Het laatste nummer speelt hij op een piano, zittend met zijn rug naar de camera.

Dat hoeft niet te verbazen, want als de gordijnen open gaan voor het miniconcert wordt het gepresenteerd onder de naam ‘Hearse theatre movie night’.

De tijd lijkt met andere woorden te hebben stilgestaan als Young refereert aan de lijkwagen waarin hij reed met Bruce Palmer toen hij in Los Angeles in een file Stephen Stills weer tegen kwam:

https://neilyoungarchives.com/movie-night

 

Eerdere berichten over Neil Young vind je in de categorie Nieuws en over zijn politieke voorkeuren vind je ze in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

Comments zijn gesloten.