Omega Auctions veilt op 19 mei een demo met een song van Ringo Starr en Paul McCartney uit 1992 in twee versies.

Het gaat om ‘Angel in disguise’, een nummer dat bedoeld was voor ‘Time takes time’, maar daarop uiteindelijk niet terecht kwam.

Volgens de bladmuziek is het nummer geschreven door McCartney. Of het een literair hoogstandje is, mag je zelf uitmaken: ‘My name is Ritchie/Let me look into your eyes/ Don’t be afraid, I’m just an angel in disguise.’

De verkoper is een ex-dj van Radio Luxembourg, Tony Prince. Volgens Omega Auctions gaat hij er een schamele 20.000 pond (een kleine 23.000 euro) voor krijgen, waarvan hij een kwart doneert aan de National Health Service. De rest gaat naar een project van Prince dat United DJ’s radio station heet.

Dat is een internetstation waar dj’s zelf nog de dienst uitmaken in hun programma, een droom voor elke dj die houdt van muziek.

In de ene versie van ‘Angel in disguise’ zingt McCartney en in de andere Starr. Die laatste versie is muzikaal meer uitgewerkt.

Er staat trouwens nog een andere song op de cassette: ‘Everybody wins’:

www.bbc.com/news/entertainment-arts-52528465

www.uniteddj.com

 

Eerdere berichten over Paul McCartney, Ringo Starr en de inmiddels onafzienbare stroom geveilde memorabilia vind je in de categorie Nieuws.