Singer-songwriter en zangeres zonder weerga Beatrice van der Poel heeft ‘Drijvend’ uitgebracht. Dat deed ze digitaal, want het is een los nummer dat ze nog op de plank had liggen. Het is een bewerking van Jimi Hendrix ‘Drifting ’.

Het laat nog maar eens horen hoe prachtig Van der Poel zingend kan smachten terwijl ze lapsteel speelt en hoe verstild haar  begeleiders kunnen spelen.

Gitarist Tim Eijmaal, bassist Thijs Vermeulen en drummer Daniël van Dalen onderstrepen Van der Poels compromisloze verlangen. Eijmaal roept in zijn solo inderdaad de geest van Hendrix’ aan, zo niet op.

Om ‘Drijvend’ te horen zul je naar die vermaledijde muziekstreamers moeten, maar wie de kennismaking met Van der Poel nog eens wil vernieuwen, moet zeker een ruim kwartier uittrekken voor dit portret:

https://www.youtube.com/watch?v=tfW5n1tkc70

Via haar website zijn haar zes mooie albums nog altijd te krijgen en de kwalitatief goed opgenomen en gemixte opnamen van haar ‘Electric lady’-toernee, toen ze eigenzinnige versies van Hendrix deed:

www.beatricevanderpoel.nl

Eerdere berichten over Beatrice van der Poel vind je in de categorieën Concerttips en Nieuws. De recensies van ‘Langzaam los’ en ‘Langzaam los in het theater’, ‘Hard en hoofd’ en ‘Montere weemoed’ vind je in de categorie Recensies roots.