David Crosby  brengt binnenkort de albums van CPR opnieuw uit.

Het titelloze debuut en opvolger ‘Just like gravity’ komen digitaal al uit op 15 mei. De nog overgebleven cd-kopers moeten wachten tot 31 juli voor ze naar een platenwinkel kunnen snellen, hoe paradoxaal dat woordgebruik in deze zin ook is.

Ook ‘Live at Cuesta College’ en ‘Live a the Wiltern’ komen op 15 mei digitaal uit, maar van deze twee livealbums is geen fysieke release voorzien.

Dat is jammer, want ook live waren Crosby, toetsenist James Raymond, gitarist Jeff Pevar, drummer Steve DiStanislao en bassist Andrew Ford tot veel in staat.

Bovendien is ‘Live at Cuesta College’ een concert dat de band deed voordat het eerste album uitkwam, terwijl maar vijf tracks ervan ook op ‘Live at the Wiltern’ staan.

Toch zijn we blij dat we door de rereleases niet meer de enigen hoeven zijn die die albums mooi vinden.

Crosby’s vriend Steve Silberman schrijft met de wijsheid achteraf in de lines notes van ‘Just like gravity’ dat de vier soloalbums die Crosby sinds heeft uitgebracht, mogelijk waren door zijn werk met CPR.

Door de dertien jaar die er zaten tussen ‘Just like gravity’en ‘Croz’ zou je dat ook een geval van de koe in de kont kijken kunnen noemen.

De songs zijn er echter niet minder mooi om:

https://davidcrosby.com/blogs/news/david-crosby-will-reissue-cpr-s-two-studio-albums-plus-two-live-album-via-bmg

Veel eerdere berichten over David Crosby en over zijn podcast ‘Freak flag flying’ vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Concertrecensies.