Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Alfred ‘Uganda’ Roberts overleden

mei 11th, 2020 at 7:45

Percussionist Alfred ‘Uganda’ Roberts is op 5 mei jl. in zijn woonplaats New Orleans overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij was 77 jaar oud.

Roberts is alleen een grote naam voor wie de kleine lettertjes leest op platenhoezen en de nog kleinere in cd-boekjes, want hij was de vaste percussionist van Allen Toussaint in zijn Sea Saint Studios en deed dus mee op Toussaint’s album ‘Life, love and faith’ en op b.v. ‘Hey pocky way’ van diens huisband, de Meters.

Ook werd hij in 1972 de vaste percussionist van Professor Longhair, die toen aan een comeback bezig was die onder anderen was geïnitieerd door Quint Davis, ook een van de mensen achter het Jazz and Heritage Festival. Davis zou ook het initiatief tot hun samenwerking hebben genomen.

Zo speelde Roberts op Longhair’s albums ‘Rock n roll gumbo’ (1977) en ‘Crawfish fiesta’ (1980) tot Longhair overleed. ‘The London concert’ is een livealbum van Longhair en Roberts, waarop zijn conga’s het enige andere instrument zijn.

Hij speelde ook op albums van de Wild Magnolias en na een tijd geen muziek meer te hebben gemaakt op Dr. John’s ‘Goin’ back tot New Orleans’ en ‘N’Awlinz: Dis, Dat or d’Udda’, John Mooney’s ‘Gone to hell’ en ‘All I want’.

Roberts werd geboren in de wijk Treme. Dat hij zichzelf speelde in de gelijknamige tv-serie is dan ook niet meer dan logisch:

https://web.archive.org/web/20081006201658/http://ugandaconga.com

Comments zijn gesloten.