Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Chris Frantz: ‘Remain in love’, maar niet met David Byrne

juli 22nd, 2020 at 10:46

Dat Talking Heads-drummer Chris Frantz veel kabaal maakt is voor een drummer niet ongewoon, maar deze keer gaat het om publiciteit voor zijn autobiografie ‘Remain in love’.

Behalve dat hij daar de loftrompet steekt over zijn vrouw en Talking Heads-bassiste Tina Weymouth, doet hij uiteraard diverse boekjes open over de punkscene bij CBGB en de (on)hebbelijkheden van bijvoorbeeld de Ramones, Patti Smith en Lou Reed, maar vooral ook over de gang van zaken binnen Talking Heads en dus over zanger David Byrne.

Frantz sprak eerder al de gedachte uit dat een reünie van de groep leuk zou zijn, maar de kans dat het daarvan alsnog komt, wordt door Frantz nog aanmerkelijk verkleind door zijn beschrijving van Byrne’s optreden en karakter.

Op basis van een interview met de Engelse krant ‘The Guardian’ kun je het dan ook gerust een eindafrekening noemen.

Hij zegt niet alleen nare dingen over hoe Byrne zich diverse malen alle copyrights op gezamenlijk geschreven song probeerde toe te eigenen, ook schrijft hij Byrne een aantal kwalijke karaktereigenschappen toe, terwijl het interview wordt afgesloten met een krasse uitspraak, geheel volgens de wetten van het genre:

https://www.theguardian.com/music/2020/jul/21/chris-frantz-talking-heads-david-byrne

Eerdere berichten over Talking Heads vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.