Ilse DeLange is een belangrijke Amerikaanse countryprijs toegekend.

DeLange kreeg de Jeff Walker Global Country Artist Award uitgereikt door de Amerikaanse Country Music Association (CMA). Die wordt uitgereikt aan een niet-Amerikaanse artiest die een belangrijke bijdrage aan de populariteit van de countrymuziek heeft geleverd.

Ze kreeg de onderscheiding overigens niet in de VS, maar tijdens een interview met het Duitse tv-programma ‘Volle Kanne’ via een videoverbinding.

Tot de verrassing van DeLange meldde countryster Carrie Underwood zich, die haar toesprak en de bijbehorende sculptuur virtueel uitreikte.

Underwood roemde behalve alles wat DeLange met haar muziek bereikt had, ook ‘tv-programma’s’, het Tuckerville-festival en de hulp die ze nieuwe artiesten geeft bij het vormgeven van hun carrière.

Op Instagram retourneert De Lange de complimenten door te zeggen dat Nashville haar tweede huis is en dat Nashville en de muziekwereld daar van grote invloed zijn geweest op haar leven.

Wij hopen dan maar weer, dat het voor DeLange een aansporing zal zijn haar bakens te verzetten en geen albums meer te maken als haar recente ‘Changes’, maar als ‘Gravel & dust’ of ‘Livin’ on love’, al vermoeden we dat onze hoop vergeefs is. Daarvoor is DeLange namelijk juist met ‘Changes’ veel te succesvol in Duitsland.

 

Eerdere berichten over Ilse DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier Crisis in de platenindustrie.  De recensie van haar album ‘Gravel & dust’ vind je in de categorie Recensies roots.