Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Amerikaans Hooggerechtshof buigt zich niet over ‘Stairway to heaven’

oktober 7th, 2020 at 9:42

De slepende zaak tussen de erven van Spirit-gitarist Randy California (echte naam: Randy Wolfe) en Led Zeppelin’s Robert Plant en Jimmy Page is tot een onverwacht einde gekomen.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft namelijk besloten de zaak niet in behandeling te nemen. Dat deed het overigens zonder opgaaf van redenen, zodat het gissen blijft naar het motief.

Daar dacht hij in het laatste bedrijf van deze tragedie gelijk te krijgen, nadat in  maart van dit jaar een jury in hoger beroep al de uitspraak had gedaan dat van plagiaat geen sprake was en de rechters dat hadden bekrachtigd.

Daarna stapte de advocaat die de belangen van de erfgenamen van Randy California behartigt naar het Amerikaanse Hooggerechtshof, maar hij kwam dus van een koude kermis thuis.

Daarvoor waren er uitspraken in deze zaak in 2016 en 2018, maar nu is het laatste woord aan de luisteraar, want opvallend zijn de gelijkenissen vanaf de eerste noot.

 

Veel eerdere berichten over deze nu dan toch in het nadeel van de erven van Randy California beslechte zaak vind je in de categorie Nieuws .

Comments zijn gesloten.