Paul McCartney valt alweer een nieuwe eer ten deel: de Britse Royal Maul gaat eens serie postzegels uitbrengen waarop hij centraal staat.

Op acht van die zegels komen hoezen van zijn soloalbums, waaronder uiteraard ‘Ram’, maar ook recente als ‘Egypt Station’ en het hopeloos moderne ‘McCartney III’.

Op de vier andere zien we hem aan het werk in de studio gedurende een periode van dertig jaar: vanaf 1970 tot en met 1997.

Natuurlijk behoeft McCartney geen enkele introductie en hoeft de Royal Mail het uitbrengen van de zegels ook niet te motiveren, maar voor de zekerheid doet de koninklijke postbestellers dat toch maar:

Paul McCartney remains a vital figure at the centre of rock and pop, an artist whose legacy is immense, but whose work continues to generate popular attention and critical acclaim,”

en:

“This dedicated stamp issue is a fitting tribute to one of the UK’s much loved and revered

musical icons.”

Dat is dan niet om te onderstrepen dat de serie  tot stand gekomen is in wat ‘een nauwe samenwerking met McCartney’ wordt genoemd, maar om goed te praten dat die op zich niet onaardige postzegels vanaf eind mei in een verbijsterend groot aantal verschillende versies te koop zullen zijn, veelal tegen fantasieprijzen:

 

https://shop.royalmail.com/special-stamp-issues/paul-mccartney?product_list_limit=64&product_list_order=price_desc

 

Eerder gaf de postbezorger al setjes postzegels van David Bowie en Elton John uit.

 

Eerdere berichten over Paul McCartney vind je in de categorie Nieuws.