Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

erven James Brown: eindelijk akkoord erfenis

juli 26th, 2021 at 10:50

Vijftien jaar na de dood van James Brown hebben de familieleden een akkoord bereikt over de verdeling van de erfenis van de zanger.

Tomi Rae Hynie, Brown’s vierde vrouw, wilde een deel van de erfenis, maar die eis werd afgewezen door een rechter: ten tijde van haar huwelijk met Brown was Hynie nog getrouwd, al had zij na haar huwelijk met Brown geprobeerd dat vorige huwelijk te laten ontbinden.

Haar echtgenoot bleek op zijn beurt namelijk in Pakistan ook al getrouwd te zijn met drie andere vrouwen, maar het hooggerechtshof van South Carolina wees Hynie’s verzoek verleden jaar juni  af.

Haar claim op een derde van de nalatenschap van Brown komt door die nieuwe uitspraak van de rechter te vervallen, waardoor Brown’s  kinderen de komende jaren het copyright op zijn songs zullen terugkrijgen, als daarvoor de wettelijke termijn is aangebroken.

Dat betekent op termijn een hele hoop inkomsten voor hen.

Details over de overeenkomst tussen de betrokkenen zijn niet bekend gemaakt, dus of Hynie meedeelt, weet bijna niemand.

Ook eerder werd al er flink op los geruzied door alle betrokkenen, doordat Brown veel geld wilde nalaten voor een fonds voor studiebeurzen voor arme studenten in South Carolina en Georgia en maar weinig aan zijn familieleden.

 

Eerdere berichten daarover en andere berichten over Brown lees je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.