Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

interview met The Weight Band’s Jim Weider

september 6th, 2021 at 16:57

Wij vinden dat de The Weight Band de beste songs speelt die The Band nooit opnam. Hun album ‘World Gone Mad’ ontdekten we weliswaar pas verleden jaar, terwijl het al was uitgekomen in 2018, maar hun muziek valt perfect in het idioom van The Band en is daardoor dus tijdloos.

De leden zijn dan ook stuk voor stuk doorgewinterde veteranen, hoewel allen gitarist Jim Weider in latere edities van The Band zat met drummer, Levon Helm, bassist Rick Danko en toetsenisten Richard Manuel en Garth Hudson.

Weider is ook de frontman van de groep en kwijt zich in die rol van de interviews en dergelijke.

De ‘Houston Press’ interviewde hem in die hoedanigheid:

http://www.houstonpress.com/music/things-to-do-listen-to-acoustic-live-by-the-weight-band-11551957

Comments zijn gesloten.