Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

derde album Sunshine Cleaners aanstaande

september 7th, 2021 at 9:48

Van het Zeeuwse trio Sunshine Cleaners komt binnenkort een derde album uit.

Jacqueline Heijmans, Geert de Heer en Sjef Hermans lopen blijkbaar over van inspiratie, want hun tweede, ‘Sad Songs for Us to Bear’, verscheen pas eind december 2020.

Dat was een thematisch album, net als hun debuut, ‘Silent Voices  – songs inspired by Bonhoeffer’s Prison Poems’.

Die derde heet ‘Seven Acts of Mercy’ is dat opnieuw: het bevat veertien songs die zijn geïnspireerd door de zeven werken van barmhartigheid: voed de hongerige, geef de dorstige te drinken, kleed de naakte, geef de vreemde onderdak, verzorg de zieke, bezoek de gevangene en begraaf de dode.

De drie schreven negen van de songs zelf en coverden vijf songs die een thematisch verband hebben met het thema.

Het gaat om negen eigen composities en vijf covers van songs van anderen met een relatie tot het thema. Harmonicaspeler Gait Klein Kromhof en violist Wissem Ziadi speelden weer mee ter verhoging van de sfeer net als achtergrondzangeressen Tamara de Kraker, Ingeborg van Liere, Jolanda Verburg en Anne-Marie van der Vliet.

Op 18 september a.s zijn de Sunshine Ceaners met ongs van hun nieuwe album te horen tijdens de landelijke ontmoetingsdag van ‘Zeven wegen van barmhartigheid’.

Het is de startdag van een project dat een jaar duurt en wordt mede georganiseerd door De Roos van Culemborg.

Een optreden kun je die tien minuten die voor de Sunshine Cleaners zijn ingeruimd overigens niet noemen, maar om vier uur geven ze een concert in de Grote of Barbarakerk in de Grote Kerkstraat in Culemborg.

De gratis kaarten daarvoor zijn vanaf twaalf uur te krijgen bij de stand van De Roos van Culemborg of in de Grote of Barbarakerk:

CD Sunshine Cleaners

 

Eerdere berichten over de Sunshine Cleaners vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en De rode draad.

 

 

De recensies van zowel ‘Sad songs for us to bear’ als van ‘Silent Voices – song inspired by Bonhoeffer’s Prison Poems’ vind je in de categorieën Recensies folk.

Comments zijn gesloten.